úterý 12. ledna 2010

Rose Theater

(Pozn.: Dnešní příspěvek vznikl dávno pro in-world Second Life časopis Globe. Se svolením obou autorů si jej dovoluji publikovat. Autorem textu je Boren Ragu a fotografie jsou od Michaely Klang. Set zde na blogu je mým osobním výběrem, kompletní sadu najdete na Koinup.com zde.)

Kultura se v Second Life někdy neprávem opomíjí. V dnešním článku se podíváme na divadlo Rose Theatre, které je proslulé svou architekturou a bohatým zdobením. Jeho tvůrci mysleli skutečně na každý detail. Před divadlem se nachází zahrady jako vystřižené z Versailles. Také zde můžete najít altánky a zajímavé sochy. Svým zpracováním mě zaujala Venuše Mélská, která je opravdu krásná. Před samotným vstupem do divadla stojí panel, kde můžete vidět, jaké akce budou probíhat v následujících dnech.

Celý komplex je tak velký, že zabírá téměř 3/4 ostrova. Po vstupu do divadla vás uvítá recepce, kde se můžete připojit do skupiny Rose Theatre. Jsou zde také šatny pro případ, že byste se chtěli převléknout do společenského oděvu. Autoři mysleli na vše a tak je vedle šaten společenské oblečení zdarma. Jeden smoking pro pány a pro dámy večerní šaty.

Ve vstupní hale mě zaujaly zdobené sloupy a strop. Téměř každé větší místnosti dominují velké křišťálové lustry. Nalevo se nachází obchod se starožitným nábytkem, kde můžete koupit křesla, židle, pohovky nebo obrazy. Dokonce se zde prodávají krby a vzácné vázy. V každé místnosti je jiná výzdoba zdí a stropu, čehož si při procházení všimnete nejdříve.

V několika místnostech druhého patra jsou vystaveny obrazy, které si můžete rovněž koupit. Některé jsou velmi zdařilé a svým způsobem originální. V jedné místnosti můžete vidět obraz mladé Japonky, zřejmě jde o gejšu. Zatímco v dalším pokoji je vystaveno dílo, na němž je zachycena polooblečená žena u Big Benu.

Opravdu nádherně vyhlíží místnost, kde se konají svatby. Na stropě jsou nejrůznější malby spolu se zlatým zdobením. Konají se zde nejen svatby, ale také party, oslavy a další akce. Pro romantické duše to bude jistě horký kandidát na svatební obřad.

Všechny chodby jsou zdobeny květinami a sochami. Přízemí dominuje velký taneční sál s pódiem, kde vystupují umělci. Se sálem sousedí opera. V přízemí jsou křesla a nahoře lóže.

Za divadlem stojí opět zahrada plná květin a soch. Také se zde pohybují dva pávi, kteří roztahují svůj ocas. Zahrada je plná zvuků, a pokud si chcete jen tak odpočívat, pak je toto místo pro vás to pravé ořechové. Můžete také posedět se svými blízkými u moře a jen se dívat do dáli. Okolí divadla je mistrně navrhnuto stejně jako interiér. V jezírku plavou labutě a na obloze létají ptáci. Zkrátka, hotová idylka pro zamilované.

Divadlo má vlastní web, kde můžete sledovat, co se bude chystat pro návštěvníky. Více zde. Když jsem se přidal do skupiny Rose Theatre, chodily mi velmi často Notice Group. Takže si troufám říci, že v divadle se pořád něco děje.

SLurl: Rose Theatre






Žádné komentáře: