pondělí 10. srpna 2009

SS Galaxy

(Poznámka autora: Tento článek jsem původně zamýšlel pro tento blog, ale vyšel již exkluzívně 8.7.2009 v in-world časopise Globe v Second Life v trochu pozměněné podobě vhodné právě pro tento časopis. Zde je jeho původní varianta.)

Už si ani dobře nevzpomínám, kdy jsem se poprvé projel na lodi. Vlastně, když jsem byl malý, tak mně a sestru vzali naši rodiče na parník, který jezdil na „brněnskym Priglu“ (= brněnská přehrada). Pak to bylo asi v bývalém Sovětském svazu v Soči, dnes tedy v Rusku. To jsme někam jeli rychlou lodí po moři a pamatuji si, že mi bylo dost blbě, ale klasická mořská nemoc to nebyla. Další cesta na moři byla ze severoněmeckého města Bremerhaven, odkud jsme jeli na výlet na ostrov Helgoland. Když jsem byl v Itálii, tak jsme také použili loď a to hned třikrát. Nejprve pro přejezd přes Mesinskou úžinu (leží až dole ve špičce italské boty) na ostrov Sicílii. Tento trajekt nás spolkl s celým autobusem a vedly na něho i koleje, takže tam mohl najet celý vlak. Podruhé to byl už velký trajekt ze sicilského městečka Milazzo severně směrem k Liparským a Eolským ostrovům, konkrétně na Vulcano. No a třetí lodní přejezd byl při zpáteční cestě, kdy jsme navštívili nedobrovolné místo pobytu Napoleona Bonaparteho, a to ostrov Elba.

No, a naposledy jsem v RL jel vůbec největším plavidlem z Rotterdamu do anglického Kingston upon Hull. Pak už jsme dále pokračovali po zemi až do Skotska. Ta loď byla opravdu obrovská. Měla 11 palub, velké nákupní středisko, duty free shop, zábavní sál a samozřejmě kajuty na spaní, ale bez oken. Takže pokud nechtěl člověk prospat celých 14 hodin plavby, mohl se klidně bavit na horních třech palubách až do rána. A když jsme ráno zakotvili u břehů Albionu, tak nás přivítala pravá anglická mlha, která se všude kolem nás rozlévala jako husté mléko.

Když jsem poprvé vstoupil na její palubu při úplně jiné příležitosti, tak jsem si ani neuvědomil, jak je obrovská. Ano mluvím o lodi jménem Galaxy Queen of the Sagittarian Sea, která kotví v Sagittaria Estate a svou délkou 650 m pokrývá oblast 3 simů v Second Life. Jejích 8 palub nabízí veškeré množství zábavy, jakou si člověk dovede představit. Je to luxusní, velkolepá a důmyslně postavená loď, jaká nemá v SL obdoby. Nabízí toho hodně, ani to možná nedokáži vyjmenovat, ale pokusím se.

Jak na každou loď se někudy vstupuje, tak ani zde to není výjimkou. Naloďovací terminál je ohromující, stačí se podívat na první obrázek a porovnat rozměry avatara a lodi samotné. Základní informace najdete v recepci a je tu i model celé lodi a mapa celé lodi, která slouží jako teleportér. Najdete ji i na ostatních částech lodi. Loď nabízí různé typy ubytovacích místností od klasických kabinek až po honosná apartmá. Ceny začínají na 35 L$ za noc (min. 2 noci) v kabinách až po kapitánskou suitu za bratru 5500 L$/týden. Ta však nabízí limit 1500 primů, je tříúrovňová v přední části lodi, s privátními balkóny, s termálním bazénem a heliportem. Info najdete na recepci.

Nalodění, Reception

Pokud jste někde na lodi déle, tak se dá taky nakupovat. SS Galaxy nabízí 5 velkých nákupních center plus dárkový obchod.

Galaxy Mall, Deck 1, Zodiac Shops,
Galaxy Pool Deck Shops , Galaxy-Sag Walkway Shops, Central Prim Mall Counter, Gift Certificate Center

Rádi tancujete a bavíte. Nic není nemožného. Jsou zde čtyři místa k zábavě.

Boiler Room Night Club, Zodiac Ball Room, The Zenith Gazebo, Coral Lagoon Pool Deck

Člověk také musí jíst, i když zde v Second Life to není nutné, neboť nepotřebujeme doplňovat energii jako v RL. Přesto stojí si zajít se podívat do některé restaurace nebo baru.

Moonlight Terrace,
Japanese Restaurant
, Starlight Lounge, Constellation Lounge

Chcete-li relaxovat, uvolnit své tělo, navštivte některé ze sportovních středisek. Můžete se oddávat, koupání, sauně, masáži, zaběhat si, zahrát si basketball nebo minigolf, zastřílet si na umělé holuby, skákat padákem, lovit ryby nebo slézat horskou stěnu.

Coral Lagoon Pool Deck:
Jogging Track, Spa & Fittness Center

Samozřejmě se člověk taky chce bavit i jinak než jen tancováním. SS Galaxy nabízí nepřeberné množství vyžití počínaje holopalubou (tu určitě doporučuji), možnost se proletět helikoptérou, zahrát si různé hry, včetně šachů a golfu, sledovat ohňostroje, zabruslit si, samozřejmě na netajícím ledu, kino a uměleckou galerii.

HoloDeck Rec Room, Glacier Café & Ice Skating Rink, Galaxy Theater, Nova Straaf Galery

Možnosti lidi pokračují i na poli byznysu. Loď nabízí několik menších či větších konferenčních místností. Dále tu nechybí svatební kaple a možnost navštívit kapitánský můstek.

Poseidon Hall Conference Center, Wedding Chapel

Procházku můžete zakončit, procházkou po chodníku, kterým snadno vstoupíte do Sagitaria Estate, kde SS Galaxy kotví a navštívit Chiron Towers.

Galaxy-Sag Walkway

Možná už uplynul čas a loď zase bude kotvit jinde. Vstoupili jsem na loď při západu slunce a také ji při západu opouštíme. Posloucháme hučící moře a pozorujeme blikající bóje. Náš člun přijíždí.

(Zdroje: SS Galaxy blog, SS Galaxy Notecard)












Žádné komentáře: