pondělí 18. května 2009

Hot News

Přece ještě jedna celkem horká zpráva, kterou jsem obdržel z blogu SL Newspaper. Původní text je zde. Pokusil jsem se ho přeložit, místy zkráceno.
***************************
Milí fotografové Second Life,

přede dvěma týdny zemřel virtuální umělec Vanfarel Kupfer. Bohužel nezanechal své virtuální přítelkyni Native Aeon žádné kopie svých prací (no trans, no mod).

Avaři v Second Life věnují tisíce hodin vytváření obsahu a celá tato práce je ZTRACENA, když zemřou. Ano, i když zálohovali svoji práci předáním nějakému altovi. I když dali své heslo k účtu někomu. Když zemřete a nepodniknete vhodné kroky, nikdo ani Linden Lab nemůže legálně dostat se k vaší práci. Je jednoduše ztracena navždy.

Komunikoval jsem s Linden Lab ohledně správného postupu k získání nějaké uměleckého díla – nebo pro tento důvod – jiných aktiv (majetek) v SL. Legální a správný je postup je tenhle: https://support.secondlife.com/ics/support/default.asp?deptID=4417&task=knowledge&questionID=4265

Jedním slovem, navrhuji určit jeden den v roce, 18. květen k podpoře obsahu tvořitelů – „Will your Work“.

Cílem by byla oslava díla Vanfarela Kupfera kdy ve stejnou dobu lidé buď dají kopie svých prací někomu nebo více avatarům (ne alti), kterým důvěřují nebo je přídají do svých Real Life závětí.

Současně 18. května a po celý týden ve spolupráci s milovanou Vanfarela Kupfera, Native Aeon, bude jeho práce vystavena na čtyřech místech: jeho bývalý sim, EnLuminaria, v Crescent Moon Gallery, v Blackwater Gallery a v Chakryn Forest. Pochopitelně, Native je stále hluboce zarmoucená jeho ztrátou a když jsem se jí ptala, jak mohu pomoci, prohlásila, že jejím největším přáním je, aby se Vanfarelova práce stala známou po celém SL. Buď tomu tak.

Žádám všechny bloggery, fotografy, vedoucí komunit a další, aby se připojili ke mně a napsali a propagovali pondělí 18. květen, 18. květen jako Will your Work den k vytvoření povědomí o této důležité věci. Pokud mluvíte více než jedním jazykem, pomožte nám předat tuto správu svým přátelům v jejich rodném jazyce. Pomůžete nám?

Ciťte se svobodní při tvorbě svých vlastních výtvorů.

Bettina Tizzy
(Zdroje:http://www.flickr.com/groups/willyourwork/, SL Newspaper)

Žádné komentáře: