pondělí 4. května 2009

Derniéra

Sobotní druhý májový den se nesl nejen v krásném počasí, ale těšením se na příjemné setkání při příležitosti derniéry výstavy fotografií ugandských dětí Michala Příhody, který působí ve sdružení Bwindi Orphans, a obrazů Iaoness Aichi. Sešel se nás celkem hojný počet, jak můžete vidět na fotografiích. Výstava byla umístěna v prostorách galerie Nova Straaf Gallery na lodi SS Galaxy na palubě 3. Tahle loď je opravdu ohromující a už jsem si ji částečně procházel, ale o tom až zase někdy jindy.

Úvodní slovo pronesl Fanda Ryba a jeho řeč byla vynikající. Připomněl, o jaký projekt se jedná (Bwindi Orphans) a poděkoval všem zainteresovaným, kteří výstavu umožnili, včetně členům lodní posádky. Po přesunutí do prostoru galerie si mohl každý prohlédnout vystavené fotografie a obrazy. Vlastně musím připomenout, že to byla poslední možnost zhlédnutí, protože každý měsíc zde probíhá jiná výstava. Po dohodě bude zatím na neurčito umístěno i růžové prasátko s možností přispění na stavbu školy v Ugandě.

Poté jsem se přesunul do prostorů klubu La Fabrique café a zaposlouchal se do jazzové, bluesové a soul muziky. Bohužel čas plyne stejně rychle jako v RL. Byl čas se rozloučit.

SLurls: SS Galaxy, La Fabrique








Žádné komentáře: