pondělí 27. dubna 2009

Vzpomínka

Vzpomínky jsou jako vítr. Jednou nečekaně přiletí a pak se zase odletí. Jsou naší pamětí. Nedokážeme si bez nich představit náš život. Potřebujeme je a zároveň je někdy i potlačujeme. Nepřipouštíme si to, ale je tomu tak.

Dne 21.4. tohoto roku se podruhé v Second Life proběhl tzv. „Day of Remembrance“. Je to vzpomínka na ty, co s námi žili v SL, ale jejich pouť v RL skončila. Společně se sázeli květiny na malý hřbitůvek a posílali rozžehnuté svíčky se jménem oné osoby na rozlehlé pláně okolního moře.

Lindens Memorial Park je rozsáhlá oblast klidu rozmístěná na 12 simech. Není tu povoleno scritpování, žádná hudba, ani stavění. Je místo klidu a míru. Místo rozsáhlých vodopádů v centrální části v sousedství svatyně vzpomínek.

Na pláži na severovýchodě (Memorial Beach) lze použít svíčky pro vzpomínku na někoho, koho jste znali. Stačí vzít a obléknout si jakoukoli svíci, kliknout na ni a napsat jméno avatara do Local chatu. Pak vstoupit do moře, ale ne moc daleko, opět kliknou na svíci a zvolit Launch. Pak uvidíte.

Rozsáhlý les minulosti (Forest of the Past) poskytuje dost času na procházku a na vzpomínání, stejně jako ostatní tichá místa.

Ticho je natolik přítomné, že mi evokovalo text píseň skupiny Enigma:
„Silence must be heard…“
„Ticho musí být slyšet…“
Poslouchejme tedy.

(SLurls: Linden Memorial Park, Memorial Beach)

Linden Memorial Park


Shrine of Remembrance


Shrine of Remembrance


Malý hřbitůvek


Pro Vandu


Cesta na věčnost

Žádné komentáře: