pondělí 7. června 2010

Magický okamžik

Každým dnem zažíváme ten okamžik probuzení do nového dne. Slunce vychází nad obzor a ozařuje svými paprsky vše kolem sebe. Někdy však je to den zachmuřený a zamračený a jen cáry mlžného ranního oparu pokrývají vrcholky. Přesto všechno, jsou to jen prchavé a magické okamžiky našich životů.

V souvislosti s jednou akcí, která proběhne v sobotu 26.6.2010 v Brně v divadle Husa na provázku, jsem si opět osvěžil paměť ohledně projektu Bwindi Orphans. Zasvěcení vědí, psal jsem již několikrát o něm na tomhle blogu. Jen pro připomenutí, Bwindi Orphans je česká nezisková se sídlem v Brně zaměřená na pomoc dětem v Ugandě v Africe včetně adopce na dálku. Již dlouhodobě probíhá sbírka, jejíž výtěžek poputuje na výstavbu nestátní školy v Soroti.

K mému velkému překvapení a k velké radosti jsem zjistil, že konto hodně narůstá, a to hlavně zásluhou lidí ze Second Life světa. Možnost darování lindenů prostřednictvím malých růžových prasátek v SL dosáhla velké popularity a výše takto přispěné částky jistě není malá. Přesáhla již 600 000 lindenů a celkem je na kontě necelých 75 000,- Kč. Seznam lidí, co v SL přispěli, je celkem úctyhodný, podívejte se sami zde. Lze přispět i v reálném světě. Další magický okamžik dne.

A i když slunce zapadne za obzor, nic nekončí. Noční svět Second Life je jako stvořený pro hledání a vytváření magických okamžiků. Stačí jen najít to správné místo a splynout.

(Zdroje: Bwindi Orphans oficiální stránka, SL sbírka pro Bwindi Orphans)









Žádné komentáře: