pondělí 16. února 2009

Princ přílivu

Zvláštní název pro tento příspěvek. Trochu připomíná film Pán přílivu, kde hlavní role ztvárnili s Barbra Streisand a Nick Noltie. Podobnost je však čistě náhodná. Je to totiž titul, který mi byl udělen v Second Life v rámci jedné hry, kterou tu hraji. Ano, i uvnitř SL se dají hrát hry a to různé, ať už adventury, klasické deskové, realm hry a další. Jsem princem v království Swank a jsem na to dost hrdý. Koukněte na mapu, kde se nacházíme.
O co jde? Jedná se o multiplayer hru jménem Tiny Empires, která se odehrává ve středověké Anglii mezi v léty 1100 – 1300 n.l. V podstatě si nasadíte HUD, který je zpočátku zdarma, a po dosažení úrovně 10-ti akrů si musíte zaplatit plnou verzi a hned může hrát.
Získáváte zlaté a to tím, že je ohodnoceno měsíčně vaše vlastnictví půdy, tedy akrů. Z jednoho drženého můžete získat až 30 zlatých. Cena za akr při nákupu bude samozřejmě stoupat se rozrůstající se plochou. Další možnosti, jak zlato získat jsou různé hádanky a soutěže. Za správnou odpověď včas, vás čeká odměna. Nejvyšší metou k získání různých dočasných výhod je obchodník, který však přijede jednou za čas. Za dosti slušnou sumu, kterou zaplatíte předem, můžete dostat různé výhody, ale stejně nevíte jaké, dokud je nezískáte. Tak se můžete vypracovat postupně od poutníka přes zemědělce, zemana, rytíře či kavalíra, barona, vikomta, hraběte, markýze, vévodu, prince až ke králi. Analogické hodnosti existují i pro dámy. Připojením jiných hráčů nižších ranků zvětšujete své panství.
Je to v podstatě hra, ale má i sociální podtext, protože musíte komunikovat a komunikujete s lidmi, setkáváte se s nimi a uzavíráte přátelství, či nepřátelství. Vaše panství nemá sice fyzickou podobu, ani SL podobu, ale existuje ve virtuálním světě hry. Je to taková milá zábava.

Zde koupíte v kiosku HUD
Tiny Empires web
Popis hry v angličtině

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji k titulu!
Pavel Stransky