středa 3. června 2009

Závislost

K napsání dnešního příspěvku mě přivedla reálná situace z Real Life. Výpadek elektřiny a následné poškození našeho serveru po zapnutí elektřiny způsobilo menší paniku mezi mými spolupracovníky.

Závislost je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn(o) nějakou okolností nebo situací, kterou potřebuje (nebo si myslí, že ji potřebuje) ke své existenci.

Potud definice. A jak to souvisí s tím výpadkem? V podstatě jsem si uvědomil, co to je závislost na síti, tj. Internetu, Emailových službách, Instant Messengers jako je např. ICQ a dalších. Najednou se začalo spousta lidí ploužit po chodbách od ničeho k ničemu. Všichni vášnivě, někdy nahlas, někdy potichu, komentovali nastalou situaci. „A jak to bude dlouho trvat? Nevíte někdo? To je hrůza, co se zase děje?“ Vyvstává otázka, jestli všichni celý den jen nesedí u svého PC a nebrouzdají po netu. I na mně to napadlo. Samozřejmě, kdo používá počítač k matematickým výpočtům na velkých PC klastrech, tak samozřejmě, pokud nejde síť, tak je nahraný. Na druhou stranu si člověk ověřil na vlastní kůži, jaké to je bez připojení a to mělo trvat i do druhého dne. Jen poznámka. Mimochodem ta závada způsobila, že pouze polovina lidí byla bez netu, ta druhá, šťastná či šťastnější, polovina byla na tom fajn. I když, kdo ví.

Já si na sobě ověřil, jaké je to nebýt v Second Life. Sice mně to ze začátku štvalo, ale pak jsem si řekl, přece se svět nezboří. Žij Real Life. Přesně tak jak zpívá Iva Frühlingová ve filmu Román pro ženy – Où tu veux, quand tu veux.

(Zdroj: YouTube.com)

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Tenhle song miluju Coralku :)