středa 18. března 2009

Second Life 13

Vždycky mně lákaly „ztracené světy“. Ztracené v hlubinách času, kdy dinosauři navždy zmizeli z povrchu Země a kdy zanikaly velké civilizace jako Řím, který na vrcholu své slávy spěl ke svému konci, nebo jako bájná Atlantida, která zmizela kdesi v hlubinách oceánů.

Ztracené v prostoru, v nekonečných dálkách vesmíru, kde snad nějaké světy jsou nebo byly, a nebo právě v hlubinách oceánů na naší modré planetě.

Jeden takový svět jsem také navštívil v Second Life. Pteron, město ztracené v moři, místo pro meditaci a zklidnění se. Místo zvláštních chrámů a věží a prazvláštních objektů nad i pod hladinou oceánu.

Druhé místo 100% není ani ztraceným světem, ani časem. Je to jedna z prestižních amerických univerzit Stanford University, která se nachází v Kalifornii, U.S.A. poblíž známého Silicon Valley. Stanford je neobvyklá mezi všemi velkými univerzitami v U.S.A., protože všech jejich škol, u nás bychom řekli fakult, se nachází na jednom kampusu, o čemž bychom si jak v Praze na Univerzitě Karlově v Praze, tak na Masarykově univerzitě v Brně mohle nechat jen zdát. Školy na Standfordu jsou následující: Humanities and Sciences, Law, Medicine, Business, Earth Sciences, Engineering and Education.

Samozřejmě nechybí ani v Second Life. Na simu Stanford University Libraries se nachází zdroje a výstavy související s knihovnami Stanfordu. Sama knihovní část má naprosto fascinující design a za návštěvu stojí i sousední věž, kde je co zkoumat.

SLurls: Pteron, Stanford University Libraries


(Zdroje: Koinup.com, Stanford University)





Žádné komentáře: