pátek 28. listopadu 2008

Second Life 7

Jsem tu opět zase s novým příspěvkem. Dnes se vrátím do Bohemie a chtěl bych se s vámi podělit o své zážitky a zkušenosti s tzv. Technickou podporou (TP) ve městě. Jejím účelem je pomáhat nováčkům se vstupem do světa Second Life, přičemž nováčci mohou TP kontaktovat několika způsoby:

1. Přímým kontaktem a dialogem s členem týmu v prostředí SL.
2. Prostřednictvím služby ICQ v době, kdy je někdo ve službě.
3. Prostřednictvím speciální Emailové služby.

Jelikož jsem jejím členem již od začátku, tak bych nejprve řekl něco k historii. Hlavní působiště je stále Bohemia, ale naše původní místo bylo v budově O2 Telefónica, která podporovala finančně tento projekt. Působili jsme jako avataři ve své vlastní podobě, jen s nápisem technická podpora na hlavami, a to vždy večer od 17 do 19 hod. Později se přešlo na jiné místo na tzv. Infobod, který je umístěn na Novém náměstí u fontány. Změnila se i forma avatara, fungují dvě postavy 11 a 88 ze známé reklamy a TP se navíc rozšířila i o večerní jednohodinovou službu od 19 do 20 hod, kde pomáhají policista Jan nebo policistka Dana. Tady se jedná o spolupráci s Policií ČR s heslem "Pomáhat a chránit".
Lobby O2 Telefónica


Infobod


11 a 88 (Zdroj www.secondlife.cz)


Dana a Jenda (Zdroj www.secondlife.cz)


Spektrum kladených otázek je široké, ale dvě klasické jsou na pořadu dne pokaždé. "Co se tu dá dělat?" a "Jak si mohu vydělat peníze?" Avšak můj osobní dojem je, že v dobách původní podpory v budově O2 se lidé ptali rozumně a opravdu k tomu, co je SL a jak se v něm dá co dělat. V poslední době se to omezuje na výše zmíněné otázky, anebo se ptají na blbosti. Tento text by měl být základním čtivem každého, než se na něco zeptá.
Současný tým je tvořen těmito mými milými kolegy v abecedním pořadí: Pussy Alter, Tirsor Benelli, Jazz Blaustein, Michal Cazenove, Bitty Dreamscape, Coral Ducatillon (moje maličkost), Robina Frog, Kontor Jenkins, Roman Kosten, Zuza Ritt, Kamila Tarber, Carl Vita a RobCZ Voom.

A pak v mém oblíbeném baru řeknu: "Pánové, jak vám mohu pomoci, ale nehlaste se všichni.!

Žádné komentáře: