úterý 28. září 2010

Léto

Léto s největší pravděpodobností skončilo, alespoň tady na severní polokouli. I když tzv. „babí léto“ se ohlásilo, přesto potom přišly dlouhé a pomalé deště a chladno. Je to takové to vlezlé, co se vám zadírá pod kůži, prostě podzim a jeho plískanice. Přesto nám naše „žabičky“ slibují ještě jedno druhé babí léto. Snad.

Na rozdíl od našeho světa, počasí v Second Life nehraje žádnou roli. Je dané staviteli daného simu. V naší moci je jen měnit jen denní dobu, respektive měnit oblohu a vodu, jak je jen možné k naší vlastní představě.

Stačí jen najít vhodný sim, kde se např. koná letní párty u bazénu. A pak se jen ponořit do chladivé vody, přijmout do náruče krásnou ženu a jen tak odpočívat a bavit se. Přicházejí a odcházejí jiní lidé, zábava je v plném proudu a k tomu hra je příjemná muzika.

Slunce překonává nejvyšší bod své dráhy a pak se pomalu sklání k západu. Vlahý vítr od moře přináší úlevu po horkém dni. Postupně se všichni vytrácejí. Je já zůstávám a naslouchám zpěvu větru a dalekého moře. Slunce dospívá ke konci své dennodenní dráhy a ve velké světelném kataklyzmatu se propadá do moře.

Léto nikdy nekončí.










Žádné komentáře: